Contacta'ns gratuïtament al 93 131 33 33

Què és el roaming de dades: t’expliquem tot el que has de saber

Descobreix què és el roaming de dades i gaudeix del servei des de qualsevol territori de la Unió Europea sense cap cost addicional.

Quan marxem fora del territori nacional, sempre ens sorgeixen els mateixos dubtes: puc fer servir el meu telèfon mòbil? Puc trucar a casa sense cap cost addicional? Puc fer servir les dades d’internet si no estic a Espanya? La resposta a totes aquestes preguntes és SÍ! ¡Coneix què és el roaming de dades i com funciona!

El primer que has de tenir en compte a l’hora de viatjar fora del territori nacional és tota la informació relativa al Servei de Roaming.
Així doncs, comencem pel principi, què és el roaming de dades o el “Servei de Roaming”? Doncs es tracta del servei que et permet utilitzar el teu dispositiu mòbil a l’estranger: fer i rebre trucades, navegar per internet, enviar i rebre missatges i fer servir les aplicacions. L’objectiu del roaming tal i com funciona és que segueixis utilitzant el teu dispositiu amb total normalitat.

I això del roaming, com funciona?

I el Roaming com funciona? Si viatges per territori de la Unió Europea, el servei de roaming està inclòs en la teva tarifa mòbil, sempre i quan, viatgis dintre de la zona 1, és a dir, els 28 països que formen la Unió Europea. Els països que en formen part són: Alemania, Austria, Bélgica, Bulgaria, Chipre, Croacia, Dinamarca, Eslovaquia, Eslovenia, Estonia, Finlandia, França, Grecia, Hungría, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburgo, Malta, Països Baixos, Polonia, Portugal, Regne Unit, Irlanda del nord, República Checa, Romania, Suècia i Noruega.
Recorda que, dintre de la zona 1, no inclou els territoris d’Andorra ni Suïssa. Per altra banda, tingues en compte que si viatges amb vaixell, és molt probable que canvis de zona sense saber-ho per la qual cosa, és recomanable que et miris la ruta que faràs. D’aquesta manera, podràs seguir utilitzant el telèfon amb el roaming de dades. Una altra opció és que desactivis les teves dades mòbils.

Què és el roaming de dades: com s’activa i es desactiva?

Després de saber què és el Roaming de dades i on el pots fer servir, segur que vols saber com s’activa i es desactiva. Si el teu telèfon fa servir cobertura Movistar, has de descarregar-te aquest manual. Cal especificar que, a partir del 2021, aquest servei quedarà activat automàticament i no caldrà realitzar cap configuració addicional per poder gaudir del servei de roaming.
En canvi, si el teu telèfon fa servir cobertura Yoigo/Orange, el servei de roaming s’activa automàticament.
Pot passar que, per molt que tinguis activat el servei de roaming, no funcioni, en aquest cas, cal que facis una cerca manual de les xarxes de cobertura al país on estiguis, i et connectis de forma manual. No és un problema habitual, però si mai et passa, aquí tens la solució!

El Roaming com funciona a fora de la Unió Europea?

Per altra banda, si viatges a països que no formen part de la Unió Europea, has de saber el roaming com funciona i les teves opcions.
A fora dels països de la Unió Europea que t’hem llistat abans, no podràs utilitzar el roaming. Aquí et deixem dos consells perquè, la teva factura no es vegi afectada:

  1. Quan arribis al destí on viatges, adquireix una tarjeta SIM de prepagament. D’aquesta manera, podràs continuar fent servir el teu mòbil de forma habitual i no tindràs recarregues en la teva factura.
  2. Si no vols canviar la teva targeta SIM, assegura’t de desactivar les teves dades mòbils. Només cal que entris als ajustaments del mòbil, busquis algun camp que posi “xarxes mòbils” i desactivis l’opció de “itinerància de dades”.

D’aquesta manera, el teu telèfon no farà servir les dades mòbils de la teva tarifa i, únicament, el podràs fer servir quan estiguis connectat/da a una xarxa Wi-Fi.

Si després de llegir-te l’article, continues tenint dubtes, fes-nos un truc!