Contacta'ns gratuïtament al 93 131 33 33

Què podem fer amb la tecnologia 5G?

En què consisteix la tecnologia 5G i com ens canviarà la vida?

Què podem fer amb la tecnologia 5G? Com pot arribar a canviar el nostre dia a dia? Com i quan ens podrem connectar? A què ens podrem connectar? Es convertiran en realitat algunes imatges que, fins ara només havíem vist a les pel·lícules? Quin grapat de dubtes, oi? Qualsevol canvi tecnològic comporta un munt de dubtes arran del nou escenari que dibuixa i la tecnologia 5G no n’és cap excepció.

Qui més qui menys, ha sentit a parlar de la tecnologia 5G, però no sap massa en què consisteix. Nosaltres us volem donar quatre pinzellades perquè entengueu què comportarà el 5G en el nostre blog de noves tecnologies de Soomfibra.

A grans trets, podem afirmar que el 5G és una tecnologia mòbil que augmentarà la velocitat de connexió, reduirà al mínim la latència (que és el temps de resposta de la web) i permetrà multiplicar exponencialment el nombre de dispositius connectats.

La tecnologia 5G en xifres

Un dels principals canvis que esdevindran amb la tecnologia 5G estarà relacionat amb la velocitat. Amb la tecnologia mòbil 5G es podrà navegar a 10 GB per segon. I en què es tradueix això? Doncs que amb el mòbil es podrà navegar fins a 5 vegades més ràpid que connectat a una xarxa de fibra òptica! Aquest increment de velocitat va estretament lligat a la disminució de la latència. Això significa que els 5 mil·lisegons que trigaran els continguts a carregar-se seran pràcticament imperceptibles per als humans. És a dir, podrem connectar-nos a temps real, amb tot el que això comporta.
què podem fer amb la tecnologia 5G

Què podem fer amb la tecnologia 5G aplicada als mòbils?

La tecnologia 5G permet incrementar la velocitat i disminuir la latència, però no només això. També permet millorar la fiabilitat de les connexions, permet connectar-se des de molts més llocs i facilita la connexió simultània de diferents dispositius. De la mà del 5G arriba la gran revolució de l’Internet de les Coses, en anglès iOT (Internet of Things). Això farà possible que els comandaments de veu, el sistema de reconeixement facial i el processament d’imatges i vídeos a temps real siguin una realitat estesa en molts àmbits.

Molt més que descarregar-se una pel·lícula en qüestió de segons

Una de les coses que podràs fer amb la tecnologia mòbil 5G és descarregar-te pel·lícules i continguts al teu dispositiu en qüestió de segons. També serà molt més fàcil consumir continguts audiovisuals de plataformes online mentre et desplacen en transport públic sense necessitat d’estar connectat a una xarxa wifi. La tecnologia 5G, entre moltes altres coses, permetrà que els cotxes siguin capaços de navegar per internet i detectar els possibles obstacles que puguin haver-hi al camí. També farà possible que es pugui treballar a distància mitjançant robots que es podran comandar a temps real. A casa, podrem interconnectar els dispositius i controlar-ho tot des del nostre mòbil, tant si som a casa com si no. T’imagines rebre al mòbil notificacions quan la rentadora hagi acabat el cicle de rentat? O poder activar els altaveus de l’habitació de la casa on estàs només amb un clic? I que el teu robot assistent personal s’encarregui d’anotar a la llista de la compra allò que tu li dius perquè et sigui més còmode?
què podem fer amb la tecnologia 5G

Què podem fer amb la tecnologia 5G aplicada a wearables?

Una altra de les aplicacions de la tecnologia 5G es troba en el camp dels wearables com per exemple els rellotges o polseres intel·ligents. Aquests aparells permeten recollir i processar directament al núvol una enorme quantitat d’informació de naturalesa molt diversa. Poden servir-nos per registrar recorreguts i traçats, per monitorar qüestions de salut o registres biològics, entre molts d’altres. En el cas de la teleassistència, el 5G implica un salt qualitatiu molt important, ja que permetrà atendre a temps real les persones que portin a sobre els dispositius.

Soomfibra sempre a l’avantguarda de la tecnologia

Si ets un enamorat dels avenços tecnològics i et fascina el món de les telecomunicacions, no et perdis els diferents continguts que anem compartint des de Soomfibra al nostre blog. Ens agrada oferir-vos un servei extraordinari i també informació de qualitat.
què podem fer amb la tecnologia 5G