Contacta'ns gratuïtament al 93 131 33 33

Soomfibra et resol els dubtes més freqüents sobre el Roaming

Molt sovint, quan algú està preparant un viatge fora del país es pregunta si podrà seguir fent servir el seu dispositiu mòbil per contactar amb els de casa, enviar missatges de Whatsapp i fer postureig a les xarxes socials. És llavors quan comença a buscar informació sobre el Roaming per saber què podrà fer, què no i quin cost li pot suposar tot plegat.

Fent una cerca a internet, no és excessivament complicat trobar informació sobre el Roaming. No obstant això, trobem dades que poden resultar una mica confuses i, per això, des de Soomfibra et volem resoldre tots els dubtes que puguis tenir sobre aquest tema. A continuació, detallem algunes qüestions sobre el servei de Roaming que els nostres clients de telefonia mòbil ens adrecen de manera recurrent quan han de viatjar.

Informació sobre el Roaming: què és i per què serveix?

Si t’estem donant informació sobre el Roaming, el primer que cal fer és explicar-te què és i per què serveix.  El Roaming és el servei que permet a qualsevol usuari d’un telèfon mòbil associat a un número poder fer i rebre trucades, navegar per internet, fer servir aplicacions i enviar i rebre missatges quan està a l’estranger. És a dir, és un servei que permet utilitzar el dispositiu mòbil fora del país d’origen amb total normalitat sense que això suposi cap increment a la factura del servei.

Fer servir el roaming és un dels consells per estalviar dades amb el mòbil que has de tenir en compte si viatges a l’estranger. Si viatges a un lloc on no hi ha servei de Roaming i fas servir el mòbil, molt probablement t’arribarà una factura de por! Per tant, abans de començar l’aventura assegura’t que allà on viatges n’hi ha.

Informació sobre el Roaming: on en tinc?

informació sobre el Roaming

Des de principis de 2021, fa gairebé un any, que el servei de Roaming està activat per defecte en tots els dispositius. Aquest servei està inclòs en les tarifes de telefonia mòbil que inclouen dades a condició que es viatgi a un país inclòs dins la zona 1 de la Unió Europea. Els països inclosos en aquesta zona 1 són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia.

Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Irlanda del nord, República Txeca, Romania, Suècia i Noruega.

Si es viatja en algun país que no està inclòs en aquesta llista, la tarifació i el cost de les trucades i l’ús de dades es paga a part de la tarifa habitual. Ves amb compte si viatges a Andorra o Suïssa: no estan inclosos en aquesta zona 1 tot i ser països Europeus.

Si viatjo a un lloc on no hi ha Roaming, què?

Alguns dels usuaris que contracten una línia mòbil a Soomfibra es posen en contacte amb nosaltres quan tenen previst viatjar a algun país fora de la zona 1 perquè els aconsellem què poden fer. Les nostres recomanacions sempre van en la mateixa línia. 

D’entrada, els aconsellem comprar una targeta SIM de prepagament del país on viatgin. I què els permetrà això? Doncs poder fer servir el seu dispositiu mòbil amb total normalitat controlant la despesa que fan en tot moment, ja que només gastaran l’import amb què hagin carregat la targeta. Aquesta opció no comporta sorpreses a la factura.

Si els usuaris no volen comprar la targeta de prepagament al país de destí, els expliquem com han de desactivar la xarxa de dades mòbils i els recordem que no facin ni contestin trucades de veu. En aquest cas, podran fer servir les aplicacions que van amb dades només quan estiguin connectats a una xarxa wifi, la qual cosa no tindrà cap cost addicional per a ells.

Per a més informació sobre el Roaming contacta amb Soomfibra!

Si després de llegir aquest post encara tens dubtes sobre el Roaming, vols saber com desactivar les dades del teu dispositiu o tens qualsevol altra qüestió. No ho dubtis ni un segon i posa’t en contacte amb Soomfibra. Els nostres professionals et respondran totes les preguntes i t’aconsellaran.