Contacta'ns gratuïtament al 900 899 199

Avui t’expliquem com detectar malwares al teu smartphone i protegir-te contra aquesta amenaça.

Els malwares, paraula tècnica de “virus”, conviuen en els nostres dispositius electrònics.

Tothom té por de pensar que un hacker pugui entrar, a través d’un malware, en el nostre dispositiu mòbil i, d’aquesta manera, obtenir informació confidencial. I per informació confidencial no ens referim a les fotografies d’aquest estiu en banyador, o als missatges que no volem que ningú llegeixi, sinó accés a la banca online, al número de compte, a la nostra informació personal.

Amb l’era d’internet, és molt important mantenir els nostres aparells electrònics protegits per evitar aquest tipus de sorpreses.

En el post d’avui, us portem 6 formes de descobrir si el vostre dispositiu mòbil té algun programari maliciós en aquests moments, com eliminar-ho i com prevenir que hi entrin més.

Així doncs, aquí us deixem 6 maneres de detectar malwares i comprovar si el vostre telèfon mòbil pot estar infectat d’algun virus:

 1. Aplicacions desconegudes: encara que sembli una ximpleria, és important comprovar si l’aplicació que estem a punt de descarregar-nos és legítima o no. Això és important perquè en moltes de les aplicacions que ens descarreguem, ens demanen dades personals, com el nom, els cognoms, la data de naixement i sobretot, acceptem tots els paràmetres només per fer-la servir i és possible que li estiguem donant accés a la nostra informació confidencial sense ser conscients del que estem fent.
 1. Bloqueig de les aplicacions: quan hi ha la infecció d’un malware, una de les principals formes de comprovar-ho és tenir en compte si les aplicacions que fem servir diàriament es bloquegen contínuament.
 1. Consum elevat de les dades mòbils: hem de tenir present que els malware fan servir les aplicacions per colar-se en el nostre dispositiu, per aquest motiu, necessiten les dades mòbils per dur a terme la seva funcionalitat. Si has detectat un consum de dades mòbils poc habitual, és possible que no sigui culpa teva, sinó del virus que té el teu telèfon.
 1. No deixen d’aparèixer anuncis: si els anuncis t’apareixen sense que cap aplicació estigui executant-se, és probable que tinguis una infecció de programari maliciós, però no et preocupis abans d’hora, té solució!
 1. La bateria s’esgota en molt poc temps: els virus que no estan optimitzats, consumeixen la gran majoria de la bateria de la qual disposa el terminal
 1. El telèfon pateix sobreescalfament: el mòbil es pot sobreescalfar per diversos motius, un d’ells, pot ser, com ja hem vist en els punts anteriors, que tingui un virus.

Ara que ja saps com detectar malware, podem dir-te que no pateixis! Igual que hi ha formes de detectar si el teu telèfon intel·ligent té algun programari maliciós, també hi ha formes d’eliminar-los!

Suposo que en aquest punt de l’entrada del blog, tens ganes de saber com eliminar els malware del teu mòbil, doncs bé el primer que has de fer és executar un bon antivirus i no, no només és important tenir-los activats als ordinadors, sinó que és important disposar d’un bon antivirus en qualsevol aparell electrònic que tinguis.

Sabem que hi ha antivirus que de primera mà són gratuïts però que passats quinze dies i exhaurit el període de prova, has de realitzar el pagament del servei, però bé, hi ha antivirus que són totalment fiables i, gratuïts.

A continuació et deixem una llista perquè li donis un cop d’ull a cadascun d’ells:

 • Bitdefender: senzill, fàcil de fer servir i amb anàlisis eficaços
 • Avira: Anàlisis antivirus i antimalware sota demanda. Té un especial enfoc de protecció de la privacitat
 • ESET: Anàlisis antivirus, funció d’ubicació GPS i protecció antiphishing
 • McAfee: Excel·lents eines antirobatori
 • Kaspersky: Funcions de protecció antimalwere i antirobatori

També pots trobar-te que, encara que instal·lis un antivirus en el teu dispositiu mòbil, aquest no pugui eliminar els virus que ja té. Per aquest problema, també et portem la solució.

Caldrà que desinstal·lis l’aplicació/aplicacions en qüestió de forma manual.

Aquí et deixem els passos que cal que segueixis en cas que, l’antivirus no pugui eliminar el malware del teu mòbil:

 1. Posa el dispositiu en mode segur(*). Aquest pas és importantíssim, ja que evita que les aplicacions, inclosa la que té el malware en qüestió, no pugui continuar ejectant-se.
 1. Una vegada tinguis actiu el mode segur, vés a l’apartat d’ajustament – aplicacions – aplicacions descarregades. És necessari que busquis l’aplicació que creguis que pot estar fent que el teu telèfon no funcioni de forma correcta. Si no saps quina pot ser, fes memòria i pensa quines aplicacions has instal·lat últimament i quina d’aquesta et pot estar donant problemes.
 1. Quan estiguis dins de l’apartat d’aplicacions descarregades, desinstal·la (per eliminar de forma permanent) l’aplicació/aplicacions en qüestió. És possible que, el mateix malware hagi desactivat l’opció i en aquest apartat no puguis desinstal·lar l’aplicació. Si fos així, cal que segueixis els passos fins al final.
 1. Dirigeix-te a ajustament – seguretat – administrador de dispositius. Verifica si l’aplicació/aplicacions es troba activa a la llista que estàs visualitzant, i desactiva-la.Una vegada realitzat, torna a realitzar el pas número 3. Veuràs que ara sí que apareix l’opció de desinstal·lar.

*Si el teu telèfon no disposa de mode segur, no pateixis, realitza els mateixos passos sense reiniciar el telèfon en mode segur.

No volem alarmar-te però si continues veient que el telèfon segueix amb un comportament estrany, l’única solució que ens queda és restablir el telèfon. Això vol dir que eliminarem tot el contingut del terminal per tal de deixar-ho completament net.

Recorda que al realitzar aquesta configuració, el mòbil quedarà restablert de fàbrica, tal com el vas comprar:

 1. Vés a ajustaments – restablir – restablir dades de fàbrica – restablir telèfon.
 1. És possible que et demani la contrasenya del teu terminal, escriu-la i el telèfon continuarà amb el procés.
 1. Reinicia el teu mòbil per verificar que tot ha anat correcte.
 1. En cas que, disposis d’una còpia de seguretat prèvia a detectar el malware, pots realitzar la seva instal·lació. Si no és així, millor no la instal·lis.

Per últim, però no menys important, volem donar-te uns consells per protegir el mòbil perquè no et torni a passar el mateix o, per contra, en cas que encara no t’hi hagis trobat, no hagis de trobar-te mai:

 1. Aplicacions infectades: com us hem comentat en punts anteriors, és important que les aplicacions siguin legítimes. Verifica les estrelletes que té, consulta les recomanacions o comentaris d’altres usuaris i si és necessari, busca informació de l’aplicació en qüestió abans d’instal·lar-la.
 1. Anuncis publicitaris: per si encara no us heu trobat mai, hi ha molt malvertising al web, és a dir, fan servir els anuncis publicitaris per carregar-los de virus i quan fem clic a aquest, es descarrega el virus al dispositiu des d’on l’estem obrint. Verifica que l’anunci que estàs a punt de clicar és d’una empresa/marca que existeix realment i no és cap estafa.
 1. Enllaços a pàgines web: si alguna vegada reps un enllaç a una pàgina web i no saps de què es tracta, no l’obris! És molt probable que a l’hora d’obrir l’enllaç estiguis executant la descàrrega d’un virus.
 1. Converteix la protecció del teu dispositiu en la teva prioritat: ens encanta passar estones amb el mòbil fent safareig a les xarxes socials, llegint el diari, o realitzant altres consultes. És important que en les teves tasques amb el mòbil incloguis la de realitzar anàlisis de software maliciós diàriament.

I fins aquí, totes les formes, indicacions i consells sobre els malware, virus que podem trobar en els nostres smartphones i què fer per solucionar el problema.

Esperem que aquesta entrada al nostre blog hagi estat d’ajuda i us esperem a la propera!

Fins aviat!