Contacta'ns gratuïtament al 93 131 33 33

La Barcelona Cable Landing Station molt aviat serà una realitat

Un salt de gegant després d’aprovar el pla de desplegament de la xarxa de fibra òptica

aprovar pla de desplegament xarxa fibra òptica

Fa uns anys que des del Govern estan treballant de valent per fer arribar la fibra òptica a tots els punts del país. El primer pas va ser aprovar un pla de desplegament de la xarxa de fibra òptica que determinava els punts fins on s’estendria la troncal per tal que les empreses locals com Soomfibra poguessin acabar de fer el desplegament teixint capil·laritat arreu del territori.

La pandèmia de la COVID-19 ha dibuixat un nou escenari que encara posa més en valor la importància d’estar connectat. Pels sectors de l’educació, la sanitat, l’economia i la cultura ha resultat cabdal poder tenir connexió a la xarxa per sobreposar-se a les situacions que hem viscut. Així mateix, tot l’àmbit que es relaciona amb l’entorn digital està creixent de manera exponencial i la fibra òptica a Catalunya és una gran oportunitat per posar el territori al mapa i per crear llocs de treball de qualitat.

Ara que la fibra òptica ja arriba a la major part del territori, quin és el següent pas?

El següent pas, ja és una realitat i té nom propi: Barcelona Cable Landing Station. És un port digital de cables submarins de fibra òptica. Les obres d’aquest port, situat a una platja a Sant Adrià del Besòs, van començar a finals del 2021 i està previst que acabin entre el 2023-2024. I per què es fa aquest port? Aquesta infraestructura servirà per connectar els cables de fibra òptica submarins que venen de l’Àfrica, d’Àsia i del Mediterrani amb els Estats Units. Això, convertirà Catalunya en un pol d’atracció molt gran per a inversions que tindran una repercussió enormement positiva pel país.

La construcció d’aquest port l’està liderant l’empresa catalana AFR-IX Telecom i la Generalitat hi aportarà 800.000€. Des de Govern confien en el fet que el sector tecnològic sigui punter en la reactivació de l’economia en l’escenari post-COVID-19.

aprovar pla de desplegament xarxa fibra òptica

L’Africa2: el primer cable submarí que arribarà

El primer cable de fibra òptica submarí que arribarà al port digital de Barcelona és l’Africa2. És un cable que té 37.000 quilòmetres de longitud. Concretament, és el segon cable de fibra òptica més important del món quant a extensió. Aquest cable ha estat patrocinat per Facebook i algunes de les grans operadores de telecomunicacions. Per a elles, invertir en aquest cable és una oportunitat d’expansió enorme dels seus negocis.

Què permetrà l’arribada de l’Africa2?

Les xifres estimen que l’arribada de l’Africa2 a Barcelona i la posada en marxa de la Barcelona Cable Landing Station permetran incrementar el PIB anual entre un 2 i un 4% només el primer any.

Paral·lelament, pel que fa a usabilitat suposarà una enorme millora en la qualitat dels serveis d’steaming, gaming, finances online, connectivitat… En definitiva, es tracta d’una oportunitat gegant per a les empreses.

Com són els cables submarins de fibra òptica i els ports on arriben?

Arreu del món hi ha 400 cables de fibra òptica submarins, la qual cosa representa fins a 1,2 milions de quilòmetres de cable de fibra òptica submarina.
Si ens centrem en l’àmbit de prestacions que ofereixen aquests tipus de cables de fibra, cal esmentar que són insubstituïbles. Ho són perquè la seva capacitat transmissora equival a la d’entre 2000 i 3000 satèl·lits. Per tant, és molt més gran.

Els cables de fibra òptica submarina que garanteixen la connectivitat internacional tenen un impacte neutre pel medi ambient. La seva col·locació està àmpliament estudiada i el material de què estan formats no perjudica la fauna i la flora del medi.

El port digital que s’està construint a Barcelona funcionarà com un aeroport. És a dir, servirà de punt d’aterratge i de sortida de cables submarins de fibra òptica. Quan aquest port estigui en ple funcionament s’estima que arribarà a crear fins a 200000 llocs de treball i podran arribar-hi 8 cables d’aquest tipus.

aprovar pla de desplegament xarxa fibra òptica

Soomfibra sempre a l’avantguarda de la tecnologia

aprovar pla de desplegament xarxa fibra òptica

Aquesta aposta del Govern i de les grans operadores de telecomunicacions defensa la idea que el futur passa per l’entorn digital. Des de Soomfibra sempre hem defensat la importància de connectar tot el territori per tal de dotar-lo d’igualtat d’oportunitats i facilitar el dia a dia a les persones i projectar les empreses.

Per això, oferim els nostres serveis de fibra òptica a Manresa i al Bages. Si estàs interessat a saber quins són els nostres serveis només ens has d’escriure.