Contacta'ns gratuïtament al 900 899 199

10 tips per crear contrasenyes segures

Aquesta setmana et portem 10 tips per crear contrasenyes segures i navegar amb total tranquil·litat

 

Segur que estàs cansat/da que sempre et repeteixin que és important (no, important no), importantíssim crear contrasenyes segures, però moltes vegades, no tenim ni idea de com fer-ho.

Per molt que no t’ho sembli, el robatori d’identitats digitals cada vegada és més freqüent a internet. Pensa que darrere de la pantalla de l’ordinador, hi ha una persona que es passa hores i hores intentant esbrinar quina és la teva contrasenya. Si et roben la identitat, poden accedir a totes les plataformes digitals que facis servir, comptes bancaris, etc. Per aquest motiu, és fonamental crear contrasenyes segures.

 

Abans de conèixer les contrasenyes segures, cal respondre: què és una contrasenya?

 

Les contrasenyes avui dia les necessitem pràcticament per tot. Per accedir a la banca online, per les xarxes socials, per enviar un e-mail.. fins i tot per poder trucar a algú! Les contrasenyes, són una part del nostre dia a dia.

Si ens basem en la descripció de contrasenya, seria algo així: una contrasenya és una combinació de caràcters que poden ser lletres, números o caràcters especials que s’utilitzen per validar la teva identitat quan vols accedir a nombroses plataformes.

Tenim per costum, posar la mateixa contrasenya per tot i ja et dic des d’ara, que no és bona idea. Pensa que si repeteixes la mateixa contrasenya per tots els llocs i fas servir contrasenyes del tipus “123456”, la data de naixement, el telèfon mòbil, el nom dels teus fills, tens totes les cartes perquè et robin la identitat.

Per aquest motiu, després d’explicar-vos que és una contrasenya i la importància que tenen en el nostre dia a dia, avui, et donem 10 tips perquè puguis crear contrasenyes segures i naveguis amb total tranquil·litat:

 

Quines característiques han de tenir les contrasenyes segures? 

 

Comencem per 4 característiques bàsiques que haurien de tenir les contrasenyes segures:

  1. Han de tenir, com a mínim, 16 caràcters combinats amb número, lletres majúscules i minúscules i algun caràcter especial
  2. Molt important! No facis servir el teu nom, ni el de les teves mascotes ni fills. Tampoc el nom de la teva ciutat preferida, ni lloc on estiueges. Tota aquesta informació la pot trobar qualsevol a les xarxes socials.
  3. Si estaves pensant a utilitzar el número de telèfon mòbil, codi postal, data de naixement o número de DNI.. També queden prohibits si vols fer servir contrasenyes segures!
  4. Tracta de no fer servir els mateixos números o caràcter especials en les diferents contrasenyes

Generador de contrasenyes segures 

Sabem que no és cosa fàcil crear contrasenyes amb totes aquestes característiques, però no pateixis, aquí et deixem uns quants generadors de contrasenyes que et faciliten la feina:

No guardis la contrasenya enlloc! 

És molt còmode entrar a Google i desar la contrasenya perquè el navegador la recordi… mal fet. No guardis cap de les teves contrasenyes segures a Chrome, Firefox, Safari o qualsevol altre navegador que facis servir.

Vés amb compte amb les xarxes públiques de WI-FI

Les xarxes públiques de Wi-Fi van genial quan estàs sense gigues i tens algunes tasques a fer i aprofites l’estona que tens mentre prens el cafè però… no facis servir-les per accedir als comptes importants, siguin comptes bancaris, serveis o qualsevol plataforma que pugui contenir informació personal sensible. No serveix de res generar contrasenyes segures si després facilites que altres persones la puguin veure.

Connecta’t a una xarxa privada VPN

Si et trobes de vacances i és imprescindible que facis servir una xarxa pública de Wi-Fi, intenta fer servir alguna que faci servir una xarxa privada VPN, d’aquesta manera tota la informació quedarà capada i serà més complicat que accedeixin a les teves dades. 

Les pàgines web sempre amb “HTTPS”

Sembla una tonteria però, totes les pàgines webs que fan servir el “https” són més segures. Abans de connectar-te, revisa que facin servir el protocol “https”.

Canvia les contrasenyes segures, així seran el doble de segures

Això és importantíssim! Per molt que busquem les contrasenyes més segures del món, és mala idea pensar que ningú ens la descobrirà. Per aquest motiu, canvia les teves contrasenyes cada 2 mesos i mig, com a molt. 

Estigues sempre actualitzat

Les actualitzacions de sistemes operatius ens persegueixen a tot arreu, tant amb els ordinadors com amb els mòbils però, és importantíssim que sempre les mantinguis actualitzades. No només pel millor funcionament de l’aparell, si no també per la teva privacitat.

Aconsegueix un bon antivirus

Molts dels hackers fan servir els virus per col·lar-se en els nostres ordinadors, així que instal·la un bon antivirus en el teu ordinador i comprova que sempre el tinguis actiu!

Per acabar amb els tips de contrasenyes segures, utilitza un gestor de les claus d’accés

Recordar totes les contrasenyes de totes les plataformes que fas sevir, és una feina complicada i més si no són gens fàcils de recordar. Per aquesta feina existeixen els gestors de contrasenyes segures.

Aquí te’n deixem uns quants:

I fins aquí els nostres 10 tips per crear contrasenyes segures!

 

Si voleu saber més informació sobre algun tema en concret, només cal que ens deixis un comentari en aquest mateix post.

#soomfibra #soompersonesalteuservei